Opknappen zwembad in volle gang

Opknappen zwembad in volle gang

ARNEMUIDEN – Voor mijn kinderen en kleinkinderen doe ik dit. Die kunnen hier straks lekker zwemmen, zo zegt oud-timmerman Martien Meedendorp terwijl hij samen met een tiental andere vrijwilligers aan het klussen is bij het Julianabad in Arnemuiden.

De vrijwilligers willen ervoor zorgen dat er daar vanaf mei weer gezwommen kan worden. Bijna vijf jaar geleden werd het bad gesloten omdat de gemeente Middelburg de exploitatie te duur vond worden. Maar na meerdere pogingen van vrijwilligers lijkt het nu te lukken om het bad weer geopend te krijgen. Voor het zover is moet er echter wel flink worden geklust. Martien Meedendorp wijst naar het kikkerbadje waar Pim van Belzen en enkele anderen bezig zijn om alle tegels te verwijderen. Dat badje liep tijdens een van de afgelopen winters flinke vorstschade op en is lek zodat het opnieuw betegeld moet worden. ,,Wij leveren het badje schoon op zodat professionals het kunnen betegelen.” Hij vertelt ook dat zijn kleindochter Nathalie (8) onlangs kwam kijken naar het werk van haar opa en de andere vrijwilligers. ,,Ze was zo enthousiast toen ze dit hier zag, ze wilde direct haar zwemspullen halen.”

Oud-badmeester Aart van Belzen helpt ook mee met het opknappen van zijn oude zwembad. ,,Heb hier 28 jaar gestaan.” Hij vindt het leuk dat het bad straks weer open is voor het publiek. Pim van Belzen is redelijk tevreden over wat hij aantrof toen hij het zwembad inspecteerde. ,,De technische installatie kan nog vele jaren mee. En in het grote bad zitten maar een paar lekjes. We krijgen alles op tijd klaar zodat we vanaf mei weer open kunnen.” (bron: PZC)