Nieuwe poging om zwembad Arnemuiden te openen

Nieuwe poging om zwembad Arnemuiden te openen

Er komt een nieuwe poging om het openluchtzwembad in Arnemuiden te heropenen. Het zwembad ging enkele jaren geleden dicht en sindsdien werden diverse pogingen gedaan om de deuren te openen.

Een aantal inwoners van Arnemuiden heeft het dossier opnieuw bekeken en zegt hoopvol te zijn dat het zwembad weer open kan gaan. De eerder dit jaar gestopte stichting is met andere bestuursleden nieuw leven ingeblazen en noemt heropening ‘zeer realistisch.’

Verval

Het Julianabad raakte de afgelopen jaren in verval en de gemeente wilde niet garant staan voor als er iets kapot zou gaan. Hierdoor ontstond een patstelling waarna het buitenbad werd gesloten. Het leek toen dat het bad gesloopt zou worden. De Arnemuidse bevolking voerde veel actie, maar dat leidde niet tot een gewenst resultaat.

Renovatie

De nieuwe stichting zegt dat het contact met de gemeente is hersteld. Het zwembad zou, na een renovatie, in mei volgend jaar weer moeten openen. Maar waarom zou een nieuwe poging wel slagen? Wim Dodmond, beoogd voorzitter van Stichting Behoud Julianabad klinkt zelfverzekerd:” Wij vinden dat het zwembad behouden moet blijven. Dit nieuwe bestuur kijkt met andere ogen naar het zwembad. Het vorige bestuur was vooral bezig met een nieuwe machinekamer, en vroeg daar een garantie voor. Dat deden ze goed hoor, daar niet van.” De gemeenteraad besloot geen geld beschikbaar te stellen en daarmee leek de kous af.

Dodmond: “Toen stopte het. Het nieuwe bestuur heeft wat ervaring op bepaald gebied. We hebben er deskundigen bij gehaald in de hoop dat de machines kunnen gaan draaien zodat ze nog jaren meekunnen.” Met een ‘marktpartij’ lopen gesprekken voor het professionele toezicht tijdens de openingsuren. Maar een voorwaarde van de gemeente voor de exploitatie van het zwembad is wel dat er genoeg vrijwilligers zijn. Die worden gezocht meldt Dodmond. “We hebben er een aantal, maar hebben er nog meer nodig.”

Bron: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/124255/Nieuwe-poging-om-zwembad-Arnemuiden-te-openen