Nieuws

Nieuws

15-05-2022 Ook afelopen winter topdrukte in het Julianabad.

Ook afgelopen winter hebben onze vrijwilligers weer een geweldige prestatie geleverd. Met een zwembad ben je immers nooit klaar en zeker niet als je bedenkt wat voor wensen er nog zijn. Uiteindelijk wordt er nog steeds gewerkt aan het wegwerken van (achterstallig) onderhoud. Dat betreft niet alleen de installatie, maar ook bijvoorbeeld de tegelvloer en wanden. Daarnaast worden veel zaken vernieuwd en aangeschaft wanneer de financiën dat toerlaten. Kortom, er is weer veel werk verricht door onze trouwe vrijwilligers. Een topprtestatie!

Via deze pagina vindt u up to date nieuwsberichten. Bent u een gebruiker van het zwembad, kijk dan regelmatig op deze pagina, zodat u op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen.

12-04-2022 We gaan weer open.

Op 2 mei 2022 is het Julianabad weer geopend!

05-01-2022 Ook in de winter gaan we gewoon door

Er wordt ook nu hard gewerkt om het Julianabad nog mooier te maken dan het nu als is. Deze week werden nog extra speeltoestellen voor onze jongste bezoekers geplaatst. Deze waren al langer in bestelling, maar konden helaas niet tijdens het afgelopen seizoen worden geleverd. Weer een mooie aanwinst voor aankomend aankomens seizoen 2022. Verder is het peuterbad netjes met een zeil van zo’n 100 m2 afgedekt ter bescherming tegen o.a. vorst. Blijf de website volgen. We houden jullie natuurlijk op de hoogte van wat er allemaal gebeurt. Uiteraard kun jij ook je steentje bijdragen. Laat het ons even weten via de mail!

17-09-2021 Het Julianabad is vanaf 24 september gesloten

Dat het Julianabad dit jaar haar deuren weer kon openen is mede dankzij de geweldige inzet van veel vrijwilligers een groot succes geworden. Wat hebben we met z’n allen, jong en oud, weer mogen genieten. Helaas loopt het seizoen ten einde. Vanaf vrijdag 24 september zal het zwembad zijn gesloten. Iedereen bedankt voor het bezoek en de belangstelling voor het Julianabad en we zien jullie graag weer terug voor een spetterend nieuw seizoen in 2022!

17-08-2021 Speeltoestellen geplaatst

De basisscholen ’t Vierschip en de Oleanderhof hebben in het voorjaar twee fantastisch sponsorevenementen georganiseerd. Al lopend en rollend zorgden zij ervoor, dat het terrein van het Julianabad kon worden voorzien van een aantal schitterende speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen. Vandaag was het zover, dat deze geplaatst werden. Weer een prachtig aanwinst voor het zwembad!

28-07-2021 Ook het peuterbad is gereed

Een mooie dag. Ook het peuterbad wordt weer in gebruik genomen. En wat ziet het er prachtig uit! Dat betekent dat we vanaf vandaag ook weer alle peuters met hun ouders/begeleiders van harte welkom heten in het Julianabad!

22-07-2021 Er wordt weer ouderwets genoten

Ook de tweede dag van de openstelling is een groot succes. Het weer werkt dan ook enorm mee. Prima zomerse temperaturen zorgen voor grote drukte in het zwembad. Iedereen geniet van het Julianabad.

21-07-2021 Zwembad Arnemuiden na vijf jaar weer open

(bron: Maurits Sepp, PZC 21-07-2021)

Hier heeft heel Arnemuiden vijf jaar naar toegeleefd: het zwembad is weer open! En het is nog warm weer ook. Vandaag om 13.00 uur mochten de kinderen het Julianabad weer in plonsen.

Natuurlijk, de zwemlessen van Zwemschool Arnemuiden zijn al op maandag 17 mei begonnen. Dus open was het zwembad al wel. ,,Maar inderdaad, vandaag is toch wel het belangrijkste moment”, erkent Wim Dodmond van Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden. ,,Want nu wordt het zwembad weer gebruikt voor vrij zwemmen. En dat is waarvoor we het uiteindelijk allemaal hebben gedaan.” Zeker nadat de zwemlessen waren begonnen, nam het ongeduld toe. Bij iedereen, zegt Dodmond. ,,Bij de inwoners en ook bij ons ja. Maar er moest meer geregeld worden dan mensen beseffen. Denk aan het veiligheidsplan. Maar daar hebben we uiteindelijk alleen maar complimenten voor gekregen.”Veilig is het dus zeker. ,,Het grootste risico wordt het weer”, lacht Dodmond. ,,Hoe minder zon, hoe minder zwemmers, hoe minder inkomsten.” Daarom houd hij een slag om de arm bij het noemen van een datum waarop het zwemseizoen afgesloten gaat worden. ,,Ergens in september. We willen flexibel zijn, want als het langer mooi weer blijft, willen we langer open blijven. Dat is ook belangrijk voor de inkomsten.”

Eén ander aandachtspunt is er nog en daar heeft de stichting al een paar oproepen voor gedaan via sociale media: vrijwilligers voor het toezicht. ,,De oren en ogen langs het bad. We hebben al wel toezichthouders, maar niet iedereen kan altijd. Dus om de diensten goed te verdelen, kunnen we nog mensen gebruiken.”

O ja, ouders met kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen, moeten 28 juli in hun agenda omcirkelen. Dan is ook het peuterbadje klaar.

15-07-2021 Julianabad open voor recreatief zwemmen

Julianabad weer open voor recreatief zwemmen

Hoera! Vanaf 21-07-2021 opent het Julianabad weer haar deuren voor recreatief zwemmen. Dat betekent dat kinderen en hun ouders van harte welkom zijn om van het zwembad te gaan genieten. Het peuterbad zal vanaf 28 juli aanstaande weer voor gebruik beschikbaar zijn. Wil je banen zwemmen? Ook daar kun je via de website onder baanzwemmen reserveren. Daarbij geldt: vol = vol!

Kinderen onder 8 jaar mogen het zwembad niet betreden zonder begeleiding.

19-06-2021 Tarieven en reserveren

Het moment waarop het zwembad volledig open kan, komt steeds dichterbij en zal niet lang meer op zich laten wachten. Dat betekent dat allerlei voorbereidingen nu in gang worden gezet. Zo ook de bekendmaking van de tarieven en abonnementsvormen. Reserveer nu abonnement en ga naar de reserveringspagina…

18-06-2021 Oleanderhof op wielen

Sponsorloop Oleanderhof! Wat zijn we trots op de kinderen van het Oleanderhof! Zij hebben het gigantische bedrag van € 6380,65 opgehaald met hun wieltjes sponsorloop! Van dit mooie bedrag gaan wij een groot speel toestel kopen voor op het grasveld! Kinderen en sponsoren van het Oleanderhof, enorm bedankt voor deze bijdrage! Hopelijk zien wij jullie snel plonzen in het Julianabad!

21-05-2021 Crowdfunding succesvol

Na 6 weken is de crowdfunding gesloten. Er was een vliegende start en we waren binnen no-time over de helft! Daarna kwamen er elke dag nog nieuwe donaties binnen, de tegeltjes waren een groot succes en ook zijn er tal aan jaarabonnementen gekocht en meubilair gesponsord! Met dit enorme bedrag kunnen wij veel realiseren met dank aan jullie allemaal! Een speciaal bedankje voor Henk van Leerdam van Regiobank, zonder hem was deze crowdfunding niet mogelijk.

14-05-2021 Zwemlessen gaan starten

Eindelijk is het zover. Aanstaande maandag begint de @zwemschoolarnemuiden met de eerste zwemles! Helaas moeten we nog even een beroep doen op uw geduld voor het banenzwemmen en recreatief zwemmen. De stichting zal eerst officieel eigenaar moeten zijn van het zwembad. Voor de zwemlessen is door de gemeente een uitzondering gemaakt. Daarnaast houden we ons strikt aan de door de overheid gestelde coronaregels.

Ondertussen wordt er nog hard gewerkt in het zwembad. Achter de schermen zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de heropening.

Heb je interesse voor banenzwemmen? Neem dan contact op via het contactformulier.

09-04-2021 Geweldige sponsorloop ’t Vierschip

De PZC was vanmiddag ook aanwezig bij de overhandiging van het enorme bedrag van de sponsorloop.
Het bedrag loopt nog steeds op en de teller staat nu op € 5.808,- en zelfs nog wat meer! Wat fantastisch. Nogmaals dank aan het Archipelschool ’t Vierschip voor dit initiatief en wat zullen de kinderen straks trots zijn op hun speeltoestel.